Kako da nemoguće pretvorite u moguće?

Kako da nemoguće pretvorite u moguće?

 

Ljudima je dosadilo da slušaju da treba raditi na promenama, i to je u redu.

Postavlja se pitanje, na koji način ili, koji su koraci da bi se dovelo do promene neke neželjene situacije? 

Evo primera:

Sugestija: Promenite način razmišljanja i ponašanja i prilagodite se novim okolnostima.

Primer: „Nikada neću moći da sebi kupim stan.“

Koraci:  Postanite svesni svojih trenutnih načina razmišljanja. Identifikujte obrasce misli koji vas ograničavaju ili vas sprečavaju da ostvarite svoje ciljeve.

Postavite sebi JASAN cilj: „Definitivno kupujem stan do kraja sledeće godine.“

Cilj treba da bude konkretan, merljiv, ostvariv, relevantan i vremenski ograničen.

ZAMISLITE sebe kako opremate svoj novi stan do najsitnijih detalja kako bi emocije bile što snažnije dok to radite.

Ako je stan PRIORITET, onda budite usmereni samo na rešenja koja se tiču kupovine stana.

PODELITE glavni cilj na manje, lakše ostvarive korake: promena posla za veću platu, dopunski posao, razgovor sa bankarskim savetnikom za povoljan trenutak za kredit ili drugi vid pozajmice, odvajanje novca na stranu i slično.

Odredite jasne ROKOVE za svaki korak ka cilju i za sam cilj.

Razmislite o mogućim preprekama koje mogu da vas spreče, ali NE i da vas uplaše. To je KLJUČAN MOMENAT jer strah može da vas zaustavi. Umesto fokusiranja na probleme, fokusirajte se na REŠENJA i prilike. Pratite svoje negativne misli i okrenite ih u pozitivne. Trudite se da razumete da se situacije i okolnosti menjaju i da je potrebno da se korigujete prema novim zahtevima. Pronađite rešenja u različitim situacijama.

Podsvest reaguje na slike i emocije dobrog raspoloženja, tako da na volšeban način „posloži kockice.“

Razvijte strategije za prevazilaženje tih prepreka. Budite otvoreni za NOVE IDEJE i perspektive.

Cilj i svi koraci ka njegovom ostvarenju MORAJU da budu ZAPISANI da biste mogli da pratite svoj napredak. Ako primetite da odstupate od plana, prilagodite ga i nastavite dalje.

Imati podršku ljudi oko sebe može da vam pomogne da ostanete motivisani i odgovorni, ali to nije nužno. Najvažnije je da VI rušite prepreke i idete ka nečemu što ste sebi postavili kao zadatak. Budite pozitivni i VERUJTE da ćete se onog datuma koji ste zacrtali useliti u svoj novi stan.

Investirajte u svoje obrazovanje i lični razvoj. Aktivno se angažujte u učenju novih veština, čitanju knjiga, prisustvovanju seminarima ili online kursevima koji vas inspirišu i pomažu da napredujete.

Okružite se ljudima koji su nedavno kupili stanove i sagledajte njihove strategije. Ne treba da se poredite sa njima i njihovim situacijama, već prihvatite korisne savete i podršku  koje mogu da vam daju iz svojih iskustava.

Budite zahvalni i fokusirajte se na sve POZITIVNE ASPEKTE SVOG ŽIVOTA.

Ako imate duboko ukorenjene obrasce negativnog razmišljanja ili emocionalne probleme koji vam otežavaju promenu načina razmišljanja, potražite pomoć stručnjaka kao što su psiholog ili hipnoterapeut.

I ono najvažnije je, da brinete o svom fizičkom i emocionalnom zdravlju. Održavajte zdrave navike: kao što su redovna fizička aktivnost, dovoljno sna, zdrava ishrana, tehnike opuštanja i svesnog disanja.

Što bi narod rekao: „ Uzalud nam posao ako izgubimo zdravlje.“

Srećno useljenje!!!Call Now Button