Nesanica

Da li patite od čestog buđenja i nemogućnosti da ponovo zaspite tokom noći?

Da li se prevrćete po krevetu pokušavajući da zaspite i primoravate sebe da držite oči zatvorene u nadi da ćete zaspati? Da li previše razmišljate i analizirate?

Zamislite vaš organizam kao simfonijski orkestar. U orkestru ima puno instrumenata i svi moraju da budu dobro naštimovani da bi mogli da stvaraju muziku punim kapacitetom. Takva muzika je prava magija.

Slično tome funkcioniše i ljudski organizam. Spavanje je veoma važno za nas. Tokom sna naši telesni instrumenti (organi za varenje, oragani za disanje, mozak, srce i krvni sudovi…) se obnavljaju. Kada ste neispavani ćelije u vašem telu ne mogu da se regenerišu. Vi ste umorni i posledice mogu da budu slabost i fizička bolest. Zapamtite da poremećaji spavanja nisu problem. To je samo trenutni simptom vaših tekućih problema sa kojima se suočavate. To mogu biti stres, anskioznost, strahovi, krivica, tuga i mnoge druge stvari. Oslobodite sebe besanih noći i dopustite hipnoterapeutu da vas obuči tehnikama duboke relaksacije.

Koje su posledice poremećaja spavanja?

Poremećaji spavanja su mnogo češći problem nego što mislite, a takođe vas posledice mnogo više onesposobe za normalno funkcionisanje nego što ste spremni da to priznate. Današnje društvo diktira izuzetno aktivan, skoro maničan život. Tokom dana je maksimalno angažovan vaš um i nerealno je da pomislite da je noću lako da se isključite. Ako provodite sate u krevetu sa mislima koje se besprekidno smenjuju, budite ubeđeni da ste daleko od sna.

Bez obzira na to što je ovo u današnje vreme čest problem, ne znači da tek tako treba da ga prihvatite i da naučite da živite s tima.

Nedovoljno sna je kao život bez hrane. Ako vaše telo nema priliku da se osveži i obnovi, posledica je da vaša psiha trpi.

Pouzdana istraživanja govore o tome koliko naš mozak usporava ako se nismo dovoljno naspavali. Pada koncentracija i sinapse koje povezuju različite delove mozga slabije funkcionišu. Gubimo sposobnost lateralnog mišljenja i slabi nam koncentracija.

Kada je mozak suviše iscrpljen, on počinje slabije da funkcioniše gaseći određene svoje delove po nekom redu. Ova gašenja su poznata kao “mikro-snovi“. Mi svi znamo kako opasni ovi mikro snovi mogu da budu kada vozimo, ali da li ste razmišljali kako to deluje na vaš posao, na posvećenost vašoj porodici, na vaša dostignuća ako se bavite sportom ili neki drugi aspekt vašeg života.

Koja su rešenja za nesanicu?

Manjak sna se takođe povezuje sa višim nivoom stresa, dobijanjem na težini i teškoćama u relacijama sa ljudima – posebno u partnerskim odnosima.

Jednostavno rečeno, potrebno vam je dovoljno sna da bi optimalno funkcionisali. Ako patite od nekog poremećaja spavanja, mogućnost da se dovoljno naspavate je pravi izazov. Što ste umorniji, sve ste napetiji zbog nesposobnosti da se kvalitetno naspavate a što ste napetiji, sve je teže da zaspite.

Začarani krug je uspostavljen i može da se očeikuje da će se samo pogoršavati to stanje.

Da li hipnoza pomaže kod nesanice?

Hipnoza za poremećaje spavanja ili hipnoza za opuštanje kako je još poznatija, može biti izuzetno moćno rešenje. Uz pomoć hipnoze za opuštanje otkrivaju se duboko postavljeni razlozi vaše napetosti i nesposobnost da zaspite i održite kvalitetan san.

Sami znate da morate da se bavite uzrocima problema pre nego simptomima, a kada su u pitanju uzroci poremećaja spavanja, rad na tome može biti izuzetno izazovan.

Primenom hipnoze u rešavanju poremećaja spavanja (koja je vođena od strane iskusnog profesionalca), možete da otkrijete uzrok problema.

Misliću o tome sutra. Sutra je novi dan.

Sada je vreme za miran san.

Sve što treba da uradite je da se javite na +381 62 250 100 ili popunite obrazac i zakažete svoj termin.

    Call Now Button