Zašto vas pozivam na putovanje?

Zašto vas pozivam na putovanje?

 

Koji su pozitivni efekti putovanja?

 1. Udaljavanje od svakodnevnih briga i rutine smanjuje anksioznost, poboljšava raspoloženje i stvara POZITIVAN UTICAJ na mentalno zdravlje. Nova okolina, priroda, umetnost i druga kultura su inspiracija koja leči dušu.
 2. Kroz istraživanje nepoznatih teritorija, bilo da se radi o udaljenim destinacijama ili skrivenim delovima vašeg grada stvarate osećaj AVANTURE i uzbudljivih doživljaja.
 3. Izlazak iz zone udobnosti i suočavanje sa novim situacijama širi vaše vidike. Kroz različita iskustva razvijate OTVORENOST UMA, toleranciju, empatiju i sposobnost prilagođavanja.
 4. Ako putujete sami, imate priliku za UPOZNAVANJE novih ljudi. Isto tako, putovanje sa porodicom, prijateljima ili partnerom stvara zajedničke uspomene i jača veze.
 5. Putovanje OBOGAĆUJE vaš život na mnogo načina. Beležite nezaboravne trenutke kroz fotografije, priče i uspomene koje traju ceo život.
 6. Obilazak muzeja, istorijskih lokaliteta, umetničkih galerija ili upoznavanje arhitekture je prilika za obrazovanje i sticanje novih znanja. Različiti jezici i načini komunikacije daju vam mogućnost učenja novih veština.
 7. Beg od svakodnevnih rutina i obaveza OSLOBAĐA vaš um od stresa i monotonije.
 8. Učestvovanje u različitim aktivnostima kao što su ronjenje, jahanje konja ili vožnje biciklom, stvara osećaj UZBUĐENJA i adrenalina.
 9. Susret sa lokalnim stanovništvom omogućava da probate i uživate u gastronomskim specijalitetima i muzici.
 10. Obilazak nacionalnih parkova, planinarenje, plaže ili otkrivanje drugih prirodnih lepota, POVEZUJE VAS SA PRIRODOM i donosi osećaj mira koji ima pozitivan efekat na fizičko i mentalno zdravlje.
 11. Za bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, na putovanjima imate priliku da se oslobodite PREDRASUDA i STEREOTIPA.
 12. Rađanje novih ideja, drugačije perspektive i umetnički izražaj su NADAHNUĆE za umetnike, pisce ili fotografe.
 13. Snalaženje u nepoznatom okruženju, upravljanje izazovima putovanja i donošenje sopstvenih odluka jača SAMOPOUZDANJE, osećaj nezavisnosti i veru u lične sposobnosti.
 14. Udahnuti vazduh drugog mesta vam omogućava da se ponovo povežete sa samim sobom, postignete UNUTRAŠNJU RAVNOTEŽU i preispitate lične vrednosti, prioritete i ciljeve.

….i još mnogo, mnogo toga.Call Now Button