Da li ste napravili svoj spisak za jesenje aktivnosti? 

Da li ste napravili svoj spisak za jesenje aktivnosti? 

Poželite dobrodošlicu jeseni:

  1. Preduzmite korake za popravljanje raspoloženja. U ovo doba godine depresija zbog provođenja dosta vremena u zatvorenom prostoru pogađa značajan procenat stanovništva. Prevazilaženje takvih stanja je moguće ako preduzmete akcije da organizujete svoje vreme kako biste eliminisali stres i uživali u vremenu koje ste odvojili za sebe. Za početak, napravite spisak aktivnosti koje volite i neka vam bude dostupan da ga dopunjavate redovno. Ono što nije zapisano – ne postoji.
  1. Obezbedite opuštanje pred spavanje. Odmor i san su ključni za zdravlje i blagostanje, posebno u ovo doba godine kada su promene temperature i svetlosti izražene. Obezbedite uslove za efikasan i brz odmor vašem telu i umu.
  1. Pripremite se za mogući pad imuniteta. Dolaskom jeseni i zime uvek je preporučljivo održavati jak imuni sistem poštujući najvažnije komponente, a to su umerene fizičke vežbe i pravilna ishrana. Sezonska hrana pomoći će vam da maksimalno upotpunite svoju ishranu proizvodima tipičnim za ovo doba godine.
  1. Menjanje outfita sa krajem leta i dolaskom jeseni je uobičajeno. Pripremite se za jesen tako što ćete svoj garderober opremiti za kišne i hladnije dane.
  1. Nabavite knjige koje ste planirali da čitate i pronađite hobije koje možete online da učite. Ovog puta organizacija slobodnog vremena u kući neka vam bude prioritet.
  1. Uredite svoj dom za jesen i zimu. Uređivanje vašeg doma za uživanje i opuštanje je od suštinskog značaja u ovo doba godine. Proverite da li grejanje radi, da li su prozori dobro izolovani i unesite dekorativne elemente koji vam popravljaju raspoloženje.

Iako najavljuju još toplih dana, predlažem da se spremite za jesen što je pre moguće da bi uživanje bilo veće.

 Call Now Button