Life Coaching

Dok učimo da vodimo računa o sebi na svim nivoima, naš homeostatski sistem

uz mnogo manje otpora i napora odbacuje navike sa kojima po prirodi nismo kompatibilni ustupajući mesto prirodnim pratiocima zdravlja – pozitivnom razmišljanju, optimizmu, radoznalosti i entuzijazmu.

 

Life Coach je osoba koja integracijom znanja, veština i tehnika iz drugih modaliteta kojima vlada može da vam pomogne da sagledate gde ste sada i gde želite da budete. U procesu coachinga trener je usmeren na stvaranje realnih uslova za promene koje se tiču vaših specifičnih ličnih projekata i ostvarivanju poslovnih uspeha.

Life Coaching je zapravo uspostavljen savez između trenera i klijenta gde se tokom saradnje kontinuirano klijentu vraća vera u sebe i u sam život. Life Coach je obučen da koristi alate i tehnike kojima će da vas osnaži da duboko u sebi pronađete odgovore na svako pitanje.
Pored toga što idete putem prevazilaženja ličnih ograničenja, na treninzima uspevate da sebe dovedete u željena stanja koja u vama pokreću vaše najbolje sposobnosti neophodne da biste pružili svoj maksimum u svim oblastima života.

 

Life Coaching logistika.

Najbolji način da osetite koristi od coachinga je da se obavežete na određeni vremenski period, koji će u dogovoru sa trenerom biti u skladu je sa postavljenim ciljem. Sastanci traju 60 – 90 minuta i mogu da se obavljaju, pored ličnog susreta i preko telefona ili putem skajpa. Možete da iskoristite dodatnu komunikaciju putem e-maila, preko kog ćete da dobijate podršku i neophodan impuls da zadržite odgovornost prema započetom projektu.

 

Nedeljno praćenje rezultata.

Na prvom sustretu utvrdili smo šta je važno za vas i dogovorili najbolji način na koji možemo da radimo zajedno i postignemo što bolji uspeh. Nedeljni rezime putem e maila će vam dati dodatnu inspiraciju da idete prema svom cilju. Kada pročitate svoj izveštaj nakon 7 dana imaćete određeno iskustvo i iskoristićete tu prednost da vas pnovo inspiriše.

Usluge Life Coucha nisu orijentisane na “kliničku” populaciju. Coaching je profesija koja se razlikuje od psihoterapije ili savetovanja mada su svi ovi pristupi neophodni za lični napredak i pronalaženje svrhe života u slučajevima kada osoba oseti da joj je pomoć potrebna.
Traženjem pomoći vi problemu pristupate proaktivno, preuzimate odgovornost za svoje ponašanje i odlučujete da se sa neželjenom situacijom uhvatite u koštac.
U procesu coachinga, ne posvećujemo mnogo vremena “problemima” koji su doveli do situacije u kojoj se trenutno nalazite (to pripada psihoanalizi).
Life coaching sa fokusira na pronalaženju rešenja i načina na koji ćete da postavite i ostvarite svoje ciljeve. Rad sa trenerom je usmeren na budućnost i rušenje prepreka, a rezultati su brzi i merljivi.

 

Da li je life coach psiholog?
Life Coach po svom osnovnom obrazovanju može da ima bilo koje formalno obrazovanje. Tu je da pomogne, sasluša, razume osobu i interveniše u okviru svojih ovlašćenja.

Ono što ga čini kvalifikovanim za bavljenje coachingom jeste dodatna edukacija iz nekog od priznatih modaliteta. U svojoj praksi coach pored životnog iskustva, integriše znanja, veštine i tehnike iz različitih modaliteta kojima vlada, ipak, kompletan proces u najvećoj meri zavisi od klijenta i njegove motivacije da se angažuje na problemu zbog kog se inicijalno obratio za pomoć.
Razlozi zbog kojih treba da potražite life coucha su:
– Definisanje ciljeva i planiranje strategije za njihovo ostvarenje.
– Donošenje odluka u privatnim i poslovnim sferama.
– Prilagođavanje na iznenadne životne promene (promena posla, partnera, mesta boravka).
– Rešavanje negativnih i štetnih, često i zavisničkih navika i obrazaca ponašanja.
– Pronalaženje načina za povećanje ličnog potencijala.
– Postizanje maksimalnog uspeha u svim oblastima.
– Otkrivanje novih interesovanja i talenata.
– Unapređenje odnosa sa okolinom.

 

Na pravom ste mestu za novi početak!

    Call Now Button