Kako da naučite da pozitivno razmišljate?

Kako da naučite da pozitivno razmišljate?

Da li je moguće menjati način razmišljanja?

Kada govorim o pozitivnom razmišljanju ili o mom pristupu ovoj temi u radu sa klijentima, radije bih to nazvala razmišljanje usmereno na rešenje, nego pozitivno razmišljanje. Usmeravanje ka tom pravcu razmišljanja svodi se na jedan pogled na život: „ja mogu“ i „hoću“. Čak i kada postoji problem bez rešenja, ovako obučeni ljudi su uvek u mogućnosti da efikasno upravljaju situacijom i smanje osećaj gubitka na minimum, jer su sigurni u sebe i mogućnost pronalaženja najpozitivnijeg ishoda.

Verujem da se slažete koliko je očigledna mudrost izreke: „Kada vam život da limun, vi napravite limunadu.“

Nije uvek lako da održite optimistički stav, ali hipnoza može da vam pomogne da prirodno uslovite vaš um ka efikasnom traženju rešenja u svakoj situaciji i za vas to postane nešto što se podrazumeva.

Zašto je važno pozitivno razmišljanje?

Znamo da efekti nekih negativnih emocija pripadaju biološkom instinktu koji je programiran u našem umu da bi nam pomogao da preživimo. Na primer, ako biste dok vozite automobil naišli na opasnu krivinu, a noga vam je još uvek prilepljena na papučici za gas, emocije straha i anksioznosti koje biste u trenutku osetili bi suzile vaš fokus, tako da sve o čemu u takvoj situaciji razmišljate je, kako da izbegnete da se nađete u provaliji. Taj strah pomaže da efikasnije usmerite energiju i mentalne funkcije prema jednom cilju – spasavanje života, bez da trošite svoje resurse na druge nepotrebne akcije.

Savremen život nas sve češće dovodi u ovakve i slične stresne situacije, a nagomilavanje negativnih emocija može da bude izuzetno štetno i vremenom napravi od nas zatvorene i tvrdokorne osobe, teške za komunikaciju.

Druga stvar koju je nauka dokazala u vezi sa negativnošću odnosi se na ljudski um koji nije programiran da obradi negativne reči. Kada čujemo frazu: “ne jedi više”, „ne puši toliko“ ili „ne diraj to“, naša podsvest ne registruje ove negacije i jednostavno čuje: “jesti”,“pušiti“ ili „dodirnuti“ i po tom nalogu diktira naše ponašanje. Zbog toga se događa da često radimo nešto što sebi ne umemo da objasnimo zašto.

Uz pomoć hipnoze naučite da:

  • prevaziđete neke svoje probleme i zadržite optimizam
  • smanjite osećaj depresije i anksioznosti
  • pojačate imunitet
  • razvijete sposobnost za suočavanje sa stresnim situacijama
  • steknete veštinu za brzo donošenje odluka i rešavanje složenih pitanja
  • smanjenjite stres i  rizik od kardiovaskularnih bolesti
  • povećate dužinu i poboljšate kvaliteta života.

 

Kakav je vaš stav prema životu i da li verujete da misli kreiraju našu sudbinu?Call Now Button