Kako da sledite svoju sreću i budete ono što želite da budete?

Kako da sledite svoju sreću i budete ono što želite da budete?

Nedavno mi je jedan klijent rekao da je potpuno pogrešio odabir svoje profesije i da bi voleo da ima šansu da radi nešto sasvim drugo. Kad malo bolje razmislite, koliko je ljudi koje vi poznajete da se žale na istu situaciju?

Moj savet vam je da naučite da živite svoj život.

Da bi se to dogodilo, potrebno je da oslušnete i dozvolite vašoj intuiciji da govori kroz vas. Pokušajte da sledite svoje autentično ja. Uverena sam da je svako biće rođenjem dobilo program za svoj telesni, intelektualni, emocionalni i duhovni razvoj.

Naš zadatak je da tokom života omogućimo da se taj program razvije:

  1. Posvetite vreme razmišljanju o svojim interesovanjima, sklonostima i onome što vas čini srećnim. Obratite pažnju na trenutke kada se osećate najživlje i najzadovoljnije.
  2. Istaknite svoje interese i istražujte ih. To možete da uradite kroz čitanje, učenje, pohađanje kurseva ili razgovor sa ljudima koji se bave sličnim stvarima. Što više istražujete, to ćete bolje da razumete svoje sklonosti.
  3. Postavljajte sebi izazove kako biste proširili svoje granice. Najverovatnije ćete da otkrijete svoje talente tek kada se suočite sa novim situacijama.
  4. Budite otvoreni za promene. Dozvolite sebi da rastete i menjate se.
  5. Razgovarajte sa ljudima oko sebe, prijateljima, porodicom, mentorima. Ponekad oni mogu da imaju bolji uvid u vaše talente i sklonosti koje možda sami ne primećujete.
  6. Redovno se vraćajte na svoj put samopronalaženja. Razmišljajte, analizirajte, posmatrajte i proverite na vreme, da li ste lestvice vašeg uspeha oslonili na pogrešan zid?

 

I za kraj – neka godine ne budu ograničenje vašem trajnom rastu i razvoju!Call Now Button