Zašto je „zabranjeno slađe“?

Zašto je „zabranjeno slađe“?

Iako ste u vezi ili je osoba koja vam se dopala formalno zauzeta, intenzitet osećanja među vama je toliko snažan da svesno donosite odluku da započnete romansu ne razmišljajući o posledicama, već živeći samo za trenutak koji vam se čini da je bajka.

Zašto je „zabranjeno slađe“?

Sklonost da žudimo za onim što nemamo je izazov osobi da istražuje i prevazilazi granice. Radoznalost da otkrijete šta se krije iza onoga što društvo postavlja kao zabranjeno podstiče lučenje adrenalina koji preuzima kontrolu i daje snažniji intenzitet vašem doživljaju.

Biti sa nekim ko je zauzet stvara prijatno osećanje koje obuzima oboje kada su zajedno, jer ne doživljavaju da su odgovorni za ono što rade već misle da situaciju imaju pod kontrolom.

Najčešće veza počinje bezazleno, ali kako se intenzitet zabranjene ljubavi pretvara u veoma žestok i sve strastveniji odnos, pre ili kasnije neko će iz nje izaći slomljenog srca.

U takvoj vezi, vremenom postajete ličnost čija ponašanja postaju nekontrolisana i sve vas je teže razumeti. Uporno branite svoju ljubav koja se zasniva na idealizaciji ličnosti, uglavnom na preuveličan ili nerealan način.

Saveti za prevazilaženje nedozvoljene ljubavi:

  • Ako želite nekoga da zaboravite, neophodno je da prestanete da imate kontakt sa tom osobom. Boli, to je jasno, ali zar se čitava zbirka pesama ne vrti upravo oko osovine bola koji se događa na kraju ljubavi?
  • Prihvatite realnost da ste na tuđem terenu i da je sam naziv „nemoguća ljubav“ znak da treba da odustanete.
  • Ispričajte svoju priču nekome u koga imate poverenja. Prijatelji će vas razumeti, a vi ćete bar malo olakšati dušu.
  • Nastavite dalje sa svojim životom i učite da volite sebe na pravi način.
  • Dajte sebi šansu za upoznavanjem novih ljudi.
  • Potražite psihološku pomoć kako biste oslobodili sve negativne emocije.Call Now Button