Da li je napuštanje ponekad korak napred?

Da li je napuštanje ponekad korak napred?

Nemojte da razmišljate samo o tome šta ste izgubili u životu – još puno toga može da se uradi sa onim što vam je ostalo.

Postoje situacije kada je potrebno mnogo više snage da neke situacije prihvatite i jednostavno nastavite dalje. To ne znači da manje brinete o nekome ili nečemu, već samo ulazite u proces prilagođavanja novonastaloj situaciji. Ostavljanje prošlosti iza sebe je stvaranje uslova za sadašnjost. Jedinu kontrolu koju možete da imate je upravo ovde i upravo sada. Ono što je prošlo ne možete više da izmenite, a sada možete da utičete na stvari koje će se dogoditi. Ništa u životu nije tako bolno kao kada ostanete zaglavljeni u prošlosti. A kako mislite da idete napred ako vam je glava okrenuta unazad?

Promene su uvek stresne, dešavaju sa razlogom i vaš je zadatak da u neprijatnoj situaciji pronađete ono što je dobro za vas. Uvek ima nešto dobro. Vežbajte strpljenje i videćete kako sve dolazi na svoje mesto. Strpljenje nije stvar čekanja, već mudrost zadržavanja pozitivnog stava.

Odredite dan za novi početak. Osmehujte se, čak i kada osećate da se stvari oko vas raspadaju. Osmeh ne znači da ste uvek srećni, ponekad to jednostavno znači da je vaša vera jaka.

Da biste napravili promenu potrebno je da izađete iz komforne zone, zato budite spremni na žrtvu i odricanje, posvećenost i disciplinu. Možda ćete zbog svojih ideja doživeti podsmehe ili ćete neko vreme biti usamljeni. Prihvatite tada samoću i iskoristite je da bolje upoznate sebe. Ona će vam omogućiti prostor koji je za to potreban. 

Sve je test vaše odlučnosti.

Kada nešto želite, to ćete i da uradite, bez obzira na neuspele pokušaje i odbijanja. Izbegavajte da govorite da pokušavate nešto da ostvarite, jer pokušaj može da bude samo još jedan primer neuspeha. Kada nešto samo pokušavate, nedovoljna je to pokretačka snaga za vaš um i zato se dešava da ubrzo odustajete i prihvatate osrednjost u životu. Ako se pitate zašto su drugi ljudi zadovoljni, može da vas iznenadi saznanje da im je samo eliminacija te reči iz njihovog rečnika dala mogućnost da žive život koji zaista žele. 

Reč “pokušaj” je jezik neuspeha. Podsvesno, vaš um registruje “pokušati ” kao pretpostavku da trošite energiju bez očekivanja rezultata. Čemu onda trud? Koliko ste puta rekli vašem prijatelju da ćete pokušati da dođete na žurku, s namerom da se ne pojavite. U suštini, vi ne želite da uradite to što ste rekli da ćete pokušati da uradite. To je kao preventivni izgovor – pa, probali ste! 

Kada želite nešto, vi radite na tome. Želja je aktivna i tu je ključ – vi odlučujete. Kada odlučite, vi dajete nalog svom podsvesnom umu da radi na pronalaženju načina da dobijete to što želite. 

Osetite razliku između “probati“ i “odlučiti”. Da li možete da osetite iščekivanje uspeha kada ste nešto odlučili? Da li možete da osetite promenu energije u vašem telu? Da li možete da osetite uverenje da ćete da uradite sve što je potrebno da biste uspeli?
Ne postoji neuspeh, samo još malo truda do pronalaženja rešenja. Idete napred, sve dok ne uspe. Stvoreni smo da napredujemo. Naše telo nas vuče napred.

Isto tako je u našem umu i u našoj duši.Call Now Button